Monté!

Ridit snabbjobb (monté alltså) med liten (Linus), berättar mer sen, finns en del att säga! Trav ikväll också, får veta om jag klarade b-tränarkursen!

Bild på min lilla stallhund Bosse! :D



Tandläkaren!

Tandläkaren var på besök idag, fanns inte så mycket att göra, raspade lite bara :-) min gamla man är fin i munnen igen :-)

Men han såg allt lite skeptisk ut, haha - se bilden!



Back on track...

... Eller ja, iallafall nästan.

Måste börja med att be om ursäkt för min dåliga uppdatering. Har legat hemma i 2 dagar nu, igår med närmare 40 graders feber. Nu är jag dock feberfri men väljer att stanna hemma från stallet idag också. Imorgon ska jag däremot dit igen, kryper ur skinnet snart!

Så egentligen ville jag väl med det ha sagt att jag inte har så mycket nytt att skriva om då jag inte har varit i stallet. Saknar min lilla lutteprutte!

Men nu måste jag återgå till att plugga samhällskunskap, suck... Har ju halkat efter, och när jag pluggar på distans tror jag inte att det räknas som ursäkt att man har varit sjuk - man är ju ändå hemma. Känns som jag gör allt för att slippa, haha ;)





Sorry!

Dålig uppdatering men jag ligger hemma med hög feber. Hörs när jag mår bättre igen!



Mums!



Åh, vad jag önskar att jag hade pengar! Verkar vara dåligt på begagnatmarknaden också :-(



Mina tankar om tävlingar

Jag personligen älskar att tävla – oavsett nivå. Jag tycker det är lika kul att komma ut på en träningstävling som på en lokal tävling. Då kan man ju fundera på varför jag rider på en gammal travare som var framgångsrik på travet, om jag tycker att det är så kul att tävla inom ridsporten? Varför inte ett halvblod, om jag vill uppvisa bra resultat?

För mig var det såhär – jag var helt insnöad i ridsporten när jag träffade Lorden. Ja, det kan ha hänt att jag dömde honom innan jag ens såg honom, en gammal travare liksom? ”Ja, jag kan väl alltid prova” var min attityd. När jag sedan såg honom smälte mitt hjärta direkt, han hade världens snällaste ögon! På den vägen är det, något jag verkligen lärt mig under dessa 5 år är att se till individen – inte till rasen. Så nu har jag gjort en helomvändning totalt, nu är jag totalt insnöad och brinner för våra kära varmblodstravare.



Det jag vill ha sagt är att jag träffade min bästa vän den dagen, den 15 April 2007. Jag tycker att det är kul att komma ut och tävla, på vår nivå. Jag har aldrig haft ambitionen och drömmen om att bli bäst och tävla höga klasser. Sen är det så att jag älskar jag stämningen på tävlingar, jag älskar att vara pirrig i magen flera veckor innan, jag älskar att smörja grejorna och bestämma vilken färg vi ska ha på schabraket och hur jag ska matcha det m.m.

I och med att jag aldrig har satsat på att bli bäst, så har jag verkligen lärt mig att uppskatta att tävla med Lorden, det är liksom något speciellt med det. Vi har kämpat tillsammans, många tårar men fler skratt från min sida. Jag vill också betona att det aldrig skulle vara samma sak att tävla med någon annan häst, utan det är Lorden och jag liksom.


(Foto: Maria Lööf, marialoof.com)

Nu kanske det låter som att det är tävlingarna som är det allra viktigaste, vilket absolut inte är fallet! Det jag egentligen vill ha sagt är att jag älskar att tävla, men såklart är alla stunder i stallet med min pärla det absolut viktigaste för mig. Utan Lorden hade jag aldrig hittat det jag verkligen brinner för nu, travsporten.

Gud, vad jag älskar min häst.


Vårväder

Idag skrittade jag ut barbacka i det härliga vädret, var ute i ca 40-45 min. Red på långa tyglar hela tiden. Han såg lite spöken men annars var han så duktig så :-)

När jag skulle hoppa upp så använde jag mig av en stol, som vanligt. Nu var det ju barbacka så jag hängde på honom för att sedan kravla mig upp. När jag hängde där och var på väg över med benet så gled schabraket runt och jag följde med, haha! Landade på fötterna på andra sidan, måste ha sett så himla roligt ut! Tur är väl det att jag har en snäll häst :-)

image description
Lorden i fina BR-grejorna innan vi stack iväg.

image description
Lorden efter ridturen, back-on-trackad och klar för natten.

image description
Bytte även strö till Lorden idag, från spån till pellets. På bilden är det inte vattnat. Får se om det fungerar bättre att hålla rent, Lorden har som hobby att skíta ner boxen så spånet blir svinäckligt. Man kan ju inte gärna tömma hela boxen på spån varje dag, blir ju svindyrt...



Lutteprutte, idag och igår

Som jag nämnde lite snabbt igår så var Lorden skitfin att rida igår! Tog det vanliga 3-delade syntetbettet och stack ut på åkern för att jogga honom lite. Dagens mål var att böja igenom honom och få honom riktigt lösgjord. Trodde jag skulle få hålla på ett tag, han är ju ändå 18 år så brukar ta ett tag innan han jobbar igenom ordentligt.


Jag & mitt hjärta, februari 2011

Igår däremot, WOW! Han var äckligt fin. Vi jobbade lite med takten, böjde och formade åt alla håll och kanter och sist men inte minst - att få honom lätt i handen. Jag har kommit på en grej som fungerar väldigt bra på honom när han börjar bli stark - rygga. Känner jag att han i traven, eller galoppen för den delen, börjar dra iväg så saktar jag helt enkelt av - gör halt - och ryggar. Upprepar detta såfort han börjar bli stark, och jädrar i havet vad fin han blev!

Idag körde jag honom, ett varv runt Smedjeby. Var ute i en halvtimme, tanken var bara att han skulle få jogga och röra på sig.  "Jogga? Nej, jag VILL springa FORT" tyckte Lorden. Haha, sötgubbe. Fin var han hursomhelst :-)


Jag kör M.D.J - har inga körbilder på mig & Lorden


Tävlingsåret 2011 - del 2

Här kommer den andra halvan av 2011 :-)

Juni
Var den 19e iväg på vår andra lokala hoppning på Uppsala Ponnyklubb. Hoppade 85cm och clear round var bedömningen. Han stannade en gång vardera på hinder nr 1,2 och 7 (som var sista hindret). Gjorde en omstart och var felfria. Jag var jättenöjd med honom, sålänge han inte stannar trettioelva gånger på samma hinder kan jag acceptera det :-) Den 30e var det en Pay And Jump i Salsta, vi hoppade 70 och 80 cm för att han skulle få leka runt. Han var felfri i 70 cm och petade ett hinder i 80cm, jag var nöjd ändå – det var nämligen svinvarmt den här dagen!


Lokal hoppning i Uppsala, han hoppade av lite stort och jag hängde inte riktigt med...

Oktober
Den 1a oktober var vi iväg till Lilla Hageby för en clear round dressyr. Mitt mål var att landa på ungefär 55% på båda programmen. Han var jättefin i värmningen men ”dör” tyvärr lite så fort jag inte har ett spö i handen. Han gick ändå hyfsat, tyvärr blir han lång och tung i handen. Jag bestämde mig för att hålla fast vid känslan jag hade på framridningen :-) Landade på 54,5% på båda programmen så var ändå jättenöjd.

2 veckor senare var det dags för DM för ridtravare på Öknaskolan. Dressyren blev det bara pannkaka av, han gick inte fram alls. Kändes hemskt, hade knappt styrfart. Vet inte varför han blir så lat på ridbana. Vi hoppade 60 cm i hoppningen, vi var anmälda till 80 cm men vi hade blivit själva i den klassen så vi bytte till 60 cm. I första klassen stannade han på ett hinder som skulle hoppas mot sargen, i andra klassen stod han emot och rev samma hinder. Alltså 4 fel i båda klasserna. Jag var riktigt besviken efteråt, inte så kul att avsluta året så - men det är bara att bita ihop och blicka framåt mot 2012!

image description
Prisrosetterna från 2011!



jag hjärta dig.

Idag körde jag fort med Strecket i skogen :-) Gick jättebra och han var så fiiiin! Så himla kul att köra häst igen :-)

Red Lorden också, min fina fina pärla. Han var så j-vla fin idag! min bby <3 Berättar mer imorgon, för nu börjar Criminal Minds!



Tävlingsåret 2011, del 1

Tänkte resumera vårt tävlingsår 2011, här kommer första delen (Blir så mycket om jag ska ta allt på en gång)

Februari

Vi kickade igång tävlingssäsongen med en blåbärshoppning på Vilsta Ridskola den 20 Februari. Det var clear round bedömning och vi hoppade 80 och 90 cm. Jag minns att jag var livrädd för att hoppa hela 90 cm högt, haha. Det gick i alla fall vägen, han har ju sin egna stil men över och runt kom vi. Felfri i båda klasserna, jag var så stolt över min pärla.

Mars

Nu hade jag gett mig fasen på att jag skulle våga och anmälde oss till en lokal hoppning i Askersund den 27 Mars. Vi hoppade 80 och 90 cm. Jag kommer ihåg att jag sa till pappa ”Något positivt är ju att jag måste gå av banan efter 3e vägringen och slipper skammen att försöka ta oss igenom hela banan”. Döm om min förvåning när han hoppade allt i 80 cm!

Det var ett hinder han stod emot lite på, jag hann inte få fram honom riktigt så han rev hela hindret, så vi fick 4 fel i 80 cm. Så bra flyt och rytm har vi aldrig haft när vi hoppat en hel bana, jag har aldrig varit mer stolt över honom! I 90 cm vägrade vi ut oss efter en strulig framhoppning, men 80 cm rundan kommer jag aldrig glömma!


Bild från lokala hoppningen i Askersund

April
Var den 25 iväg på en påskhoppning i Salsta, vill helst dra ett streck över  den träningstävlingen. Vi hoppade 80 och 90 cm, tävlingsbanan var liten och underlaget inte helt optimalt för Lorden. Jag fick alltså inte fram den galopp han behöver för att kunna hoppa. Vägrade ut oss i 80 cm, gjorde en omstart och blev felfria – vägrade ut oss igen i 90 cm och det var nära att jag fick smaka grus, haha!

Maj
Ridtravarriks den sista helgen i maj. Årets höjdpunkt! Tyvärr gick det inte så bra för oss här heller. På utställningen hamnade han i klass I och fick fina lovord! I löshoppningen blev han klass II, med kommentarerna ”lustig frambensteknik, men ett stort plus för en välbalanserad galopp!”. Lite kul var det att min gamla ridlärare dömde löshoppningen J I dressyren gick det helt okej, var 7a av typ 21-22 startande och precis utanför placering. I hoppningen vägrade vi ut oss på en mur, hoppade igen och fick 4 fel då han stannade på en smal grind – 80 cm var höjden.


Lordens priser efter ridtravar-riks



Kärlek



Magi stavas Ville Valo. Amazing stavas Ville Valo. Kärlek stavas... Ja, ni fattar. Se & njut.


Dagens ridning - Strecket

Lorden fick en liten oplanerad vila idag, bytte brodd på honom i förrgår – fick hjälp med att få ut den sista av Lasse idag. Han fick ta en skiftnyckel och skruva loss den. Jag måste verkligen bli bättre på att hålla koll på brodden! I alla fall, han fick lägre brodd bak än vad han har fram, de hade bara låga isbrodd när jag var på Bidermans häromdagen. Försökte rida idag, men han fick inget fäste bak alls. Säkert därför han kändes konstig igår också. Så jag ska åka till Bidermans idag och se om de har fått in några högre brodd, så jag kan rida imorgon.

I alla fall så fick jag rida på Strecket istället, mycket snällt av mister Lidl! ;-) Gick mycket bättre än i söndags, nu var jag verkligen fokuserad och analyserande i min ridning. Jag fick rama in som tusan med benen, han var ganska vinglig till en början och gick inte fram ordentligt. Han var också ganska svår att få att böja till höger.


Strecket, första gången med ryttare på ryggen :-)

Efter att ha jobbat honom rak så böjde jag honom åt vänster för att sedan få kämpa lite med att böja honom till höger. På slutet gick det hur bra som helst! Han var relativt stadig, lätt i handen och bra mellan hjälperna. Lite ostadig i formen, men wtf – hästen är bara 4 år gammal. Han har i alla fall väldigt lätt för sig och kommer nog bli en grym ridhäst efter avslutad travkarriär! Sen måste jag också säga att M gjort ett kanonjobb med honom! Märks verkligen att han har blivit riden av en duktig ryttare ett tag nu. Jag tyckte verkligen om att rida honom, så hoppas det blir fler gånger J



Nörd.se

Har varit i stallet, inlägg om det kommer senare idag! Nu bär det av hemåt för att skriva klart den sista uppgiften i Geografi och sedan nörda OC!

Kommer förbereda några tidsinställda inlägg, bland annat en resumé av tävlingsåret 2011, samt lite annat :-)



Sådär...

Lorden kändes konstig idag... Vet inte om det var all klabbsnö som gjorde att han slirade och hade sig.. Imorgon ska jag ta mig tid att känna efter, I keep you posted...


Dagens

Idag ska Lorden broddas om - min rygg kommer älska det! ;) Det blir vila för hans del :)

Igår red jag på Strecket, mycket finare nu än vad han var när jag red honom sist. Väldigt mjuk, men lite på och av. Rätt var det är åker huvudet upp och han ångar på - andra stunder var han lugn och fin med huvudet sänkt. Man märker verkligen att jag inte riktigt vet hur jag ska rida honom, har ju i princip bara ridit Lorden i 5 års tid. Visst har jag motionsridit andra hästar men aldrig ställt några krav så. Iallafall var det svårt för mig, men Strecket var så duktig så! :-)


Fina Linus går ett banjobb :-)


Tävlar!



Klicka på bilden eller HÄR för att vara med du också!


Tävlar!



Klicka på bilden eller HÄR för att vara med du också! :-)


Är med och tävlar


Klicka på bilden eller HÄR för att vara med du också!


Är med och tävlar om...

Jag tävlar om ett Schockemöhleschabrak från Emmishopen inne hos Stalltjej.se!





Är med & tävlar...



Klicka på bilden eller HÄR för att vara med du också! :-)


STRECKET & KUNGEN

Ja, jag lever! Är på plats i stallet, mamma ska rida Lorden om någon timme och jag Strecket, tagga!
Ska försöka uppdatera om de senaste dagarna när jag kommer hem, vad jag förstått går det inte att kommentera mina inlägg jag skriver i mobilen...

... Så på återhörande! :-)



Senaste dagarna

Hejsvejs!
I söndags red jag Lorden på sandslingan, så fin så! Lite väl pigg kanske då;)

I måndags fick han vila, igår red jag Barva-varvet. Gick också kanon, lite lat i början, lagom i mitten och het på slutet - haha! Så himla fint att rida där på vintern, mycket bra galoppsträckor! På sommaren är det för hårt för det... Men på vintern är det världens mysigaste runda, om det inte är för kallt ;) tog 90 min för oss att rida där igår, då red jag ändå på :-)

Var på licenskurs på kvällen, hade rundvandring. Gick också bra och nu har jag fixat en häst till det praktiska provet! Svinkul :-)

Lorden fick vila även idag, får se vad vi hittar på imorgon! :-)



RSS 2.0