EFTERLYSNING!

Nu letar jag ny foderhäst för senare köp!
Varmblodstravare, mellan 3-10 år gammal. Är den äldre än 7 får den gärna vara riden. Vill använda hästen till skogsridning och lättare hoppning/dressyr. Gärna startad på travet tidigare (+ om den går att köra), men ska vara skadefri! Jag kan erbjuda lösdriftsplats (eller boxplats om så önskas) i ett litet stall med 3 hästkompisar. Helst 160+ i mankhöjd (mindre kan fungera).

Vet du någon häst som behöver nytt hem? Tipsa mig!


MAYBE!

Idag stod Barva-varvet på agendan! Efter att Chribbe varit jätterolig och ändrat mina stigläder (den ena alldeles för kort, den andra alldeles för lång), lossat sadelgjorden på ena sidan och lurat mig att hoppa upp (sadeln gled) och knäppt upp nosgrimman så kom vi slutligen iväg!

Eller just det, när jag hade kommit upp (hoppar alltid upp i stallet) vände Lorden helt sonika om och var på väg in i en box. Jag tar då tag i tygeln, som inte sitter fast i bettet! Då hade den skitroliga snubben knäppt loss tyglarna, haha! Som tur var kom han till undsättning när Lorden var på väg in i boxen haha!

Tur att Lorden är så snäll! Iallafall så kom vi till slut iväg ;-) Skrittade typ hela rundan, gick kanoners och var så mysigt! När vi var på väg tillbaka ringde min telefon, jag svarade så klart. Var då på en smal grusväg när vi möter den roliga snubben igen. Han släppte inte förbi oss, haha! Låtsades att han tänkte köra på oss. Aja, mycket skratt blev det iallafall! ;-)

Sen nu så har jag en plan, jag hoppas verkligen att det kan lösa sig. Vill inte säga här vad det handlar om, inte än iallafall förrän något är klart.

Bjuder på en bild när min hund försökte gräva ner stackars iggypop!


image description



BILDER!

Här kommer bilderna från ridningen i lördags. Jag vet att det inte ser så bra ut, vill inte bortförklara mig - men dessa bilder togs i början av passet när han låg mycket i min hand. Jag blir gärna kutryggig, speciellt i den sadeln. Skulle tagit dressyrsadeln... Han kom loss mycket bättre sen, men man kan ju inte bara visa bilder som ser bra ut ;) Ska se om jag kan få fler bilder sen, speciellt när han kom mer loss. Samtliga av dessa bilder är fotade av bästa Daniela!















Barbacka... Igen.

Blev en barbackatur idag också :) Lorden var lite spänd, men det gick bra. Idag var det inte så varmt heller, så var riktigt behagligt att rida. Haha, måste säga att min hund attackerade en igelkott idag också! Stackars iggypop.

Har fått lite småcharmiga bilder på Lorden och mig från den 13 Maj, Daniela har fotat samtliga bilder. Bjuder! (Vad tycks förresten, visst är de fina?)

image description

image description

image description

image description







Mysgubbe

Min gamla man och jag var ute och red i nästan 3 timmar idag :-) Mestadels skritt, men blev lite trav också. Han känns inte helt hundra, inte halt eller oren - han har bara problem att hitta traven. Större problem än vanligt alltså. Känns nästan som om han skulle sitta fast bak någonstans. Får skritta honom dessa dagar som är kvar :-) I skritten känns han helt som vanligt, det är bara i övergångarna han känns knas.

Bild på Daniela & Lorden från i lördags :) Hoppas att jag får bilderna från när jag red också snart :)



Saknad...

Jag kommer sakna dig så himla mycket hjärtat.

Igår red vi till Kjulaby för att få lite bilder på oss, han gick bra =) Daniela red också, superfina var dom! :) Efter det red jag lite till, och jädrar i havet vad fin han var! Verkligen en WOW-känsla! Bilder kommer upp här så fort jag får dem av Daniela! =)

Idag jobbade jag i stallet först, pluggade några timmar, tog sedan in 3 hästar och stack till Ekeby för att kolla på deras familjedag. Var riktigt roligt faktiskt! Vann ett par ridstrumpor på ett lotteri, sitter aldrig fel! (Alla mina är ju typ trasiga också). Sedan åkte jag tillbaka till stallet och skrittade ut på Lorden i 80 minuter, gick bra. Han var lite spänd och gick och maskade lite, men annars var det så himla mysigt!



Hjärtat.

Helgens skörd, fina häst <3



Ridtravarriks 2012 - DRESSYR

Nu har vi kommit till den sista delen om ridtravarrikset, nämligen dressyren. Jag skulle göra två starter, den första inom tävlan i riksmästerskapet och den andra med bedömningen clear round.

I den första starten gick han bättre än vad han någonsin gjort tidigare! Han gick fram och det blev inte tvärstopp så fort jag försökte ta i tygeln. Gick fint gjorde han också, åtminstone stundtals. Jag var som sagt jättenöjd, men trodde absolut inte att det skulle räcka till någon placering. Döm om min förvåning när jag såg att vi låg delad 2a på 64,70% när bara två ekipage återstod! Det var fyra placerade, så vi skulle som sämst komma 4a. Jag blev så himla, himla glad!

Med detta i åtanke så red jag även CR-ritten
och hade problem att koncentrera mig, här fick vi 62% någonting. Fick sedan höra att de två sista ekipagen i klassen petat ner oss till en delad 4e placering, så jag väntade utanför ridhuset på prisutdelning. Där tog det stopp. Den andra på samma poäng som mig hade bättre poäng på ryttarens sits än mig (vilket det även var koeff på), så jag blev bortpetad. Förut har de alltid delat på placeringarna om det skulle bli som det blev nu, men inte den här gången. Jag blev så sjukt, sjukt ledsen.

I efterhand är jag ju såklart jättenöjd ändå
, placeringar är inte de viktigaste. Det jobbigaste var ju att vara så himla nära, hade nog känts bättre om vi legat längre ifrån. Bjuder på bilder från dressyren:











Barbacka

Skrittat ut barbacka idag :-) härligt i shorts och linne! Har dock redan bränt mig, jättekänslig för sådant.

Det gick bra iallafall, men måste ha den hungrigaste hästen i världen! Ska bara stanna och äta hela tiden.

Ska försöka hinna skriva ihop det sista inlägget om ridtravarrikset ikväll, har en massa plugg och ligger mycket efter, tyvärr.




Gårdagen och dagen

Igår red jag barvavarvet med Andrea! Gick fint, var så himla varmt bara. Lorden var sjöblöt när vi kom tillbaka från ridturen. Provade jaktkandar med 2 tyglar, aldrig mer säger jag bara! Dubbla tyglar blir för avancerat för mig, trasslar bara ihop dem. Han kändes jättefin i varje fall, lite trött kanske, men det är ju förståeligt efter denna helg :-)

Idag får gammelman vila, ska bara pysslas om och få BoT-täcket på sig :-) Är på plats i stallet nu och har varit hundvakt en kortis.



Ridtravarriks 2012 - TRAB.

Nu kommer 3e riktiga uppdateringen om rikset! Nu har turen då kommit till TRABEN, för er som inte vet så är det en form av bruksridning med olika lydnadsmoment som ska utföras. Jag har aldrig gjort detta förut, men jag tyckte att Lorden skötte sig så himla bra!

Hinder nummer 1:
Travbommar. Lorden gjorde detta med bravur!



Hinder nummer 2:
Gå igenom trångt utrymme. Även detta fixade han galant!



Hinder nummer 3:
Göra halt i 10 sekunder. Inga problem för min lugna pålle!



Hinder nummer 4:
Trava slalom. Detta gjorde inte Lorden lika bra, det var aldeles för snävt för hans stora trav. Det blev pass/skritt genom serien, konerna låg kvar men vi drog på oss 5 straffpoäng här på grund av fel gångart.



Hinder nummer 5:
Rygga minst 4 steg rakt bakåt mellan bommar. Lorden backade spikrakt, lugnt och säkert. Helt perfekt!



Hinder nummer 6:
Göra halt på en platta. Tyvärr tyckte Lorden att detta var läskigt, han vägrade gå upp på plattan - fick som mest upp hans tå på den. Dock skulle de upp med minst en halv framhov och stå där i minst 5 sekunder. Det var många andra i klassen som hade stora problem med den. Vi fick avbryta detta moment efter 4 försök och drog på oss 100 straffpoäng.



Hinder nummer 7:
Vända i trångt utrymme. Detta trodde jag skulle bli svårt, då Lorden är så stor och ungefär lika smidig som ett kylskåp. Han gjorde det till min stora förvåning helt felfritt, duktiga duktiga häst!



Totalt drog vi på oss 112 straffpoäng, 2 poäng för att han passade när jag visade han för hand (vilket man gör först i TRAB). Vi drog även på oss ytterligare 5 straffpoäng, för vad kan jag inte minnas just nu. Den sista placerade hade 110 straffpoäng, så vi var inte alls långt ifrån! Är iallafall jättenöjd med Lorden, det var ju första gången vi gjorde något sånt här! :) Älskar verkligen hästen. Ja, det var alla moment det :)


Ridtravarriks 2012 - UTSTÄLLNING & LÖSHOPPNING

Utställningen gick mycket bra! Trodde att förra årets höga poäng var en engångsförteelse, men det visade sig i år att så inte var fallet! När jag skulle visa traven på honom passade han/traloppade, men när han hittade traven sen visade han den från sin bästa sida! Han fick kommentarer om att han är lite hjulig bak, men det är han ju. Annars tyckte domaren att han var en välvårdad veteran :-) Väldigt välbevarad för sin ålder. Han fick 38/50p och blev kvalitéklass I! :) Fina, fina häst!



I löshoppningen var han däremot inte sugen alls!
Jag trodde jag skulle få hjälp av banpersonalen med piskförandet, men tydligen var man tvungen att ha medhjälpare med sig in på banan, vilket jag då inte visste. De hade inte ens en pisk därinne. Vi försökte utan, men det fungerade inte alls. Lorden är en sådan häst som ställer upp på precis allt, men man måste peppa honom lite. De fick springa efter en pisk åt mig, en kort sådan. Jag fick alltså springa bakom och jaga på honom lite. Detta drog ju ner poängen, jag kan inte gärna springa bakom honom och hoppa och utan piskförare bjuder han inte på framåt.


Han fick iallafall kommentarer så som "Ointresserad av hindrerna för dagen" och "Bristande framåtbjudning. Här fick vi 25/50p och kvalitéklass III. Med piskförare hade han nog landat på högre poäng. Är iallafall helnöjd med honom :-)



Ridtravarriks 2012 - HOPPNINGEN!

Tänkte skriva mer ingående om rikset nu när jag har tillgång till dator igen, men jag kommer att dela upp grenarna så att alla får ett varsitt blogginlägg, blir så jobbigt att läsa annars. Första grenen på rikset under lördagmorgonen var hoppningen! Skulle hoppa 60 cm, bedömning A:1D och sedan en 60 cm clear round klass.

Först ut var då 60 cm hoppningen, var mycket krångliga linjer. Han hoppade hinder nummer 1 och 2 fint, från hinder två till nummer 3 var det en riktigt svår linje för oss - man var tvungen att rida snett och sen räta upp hästen. Jag planerade inte min väg alls, vilket gjorde att vi kom för långt ut på kanten på hinder nummer 3. Detta gjorde att han stannade. Tog om hindret och då hoppade han fint, likaså resten av banan. Så retligt att jag ska tabba mig sådär, hade jag bara planerat bättre hade vi troligtvis tagit en placering. Resultat: 4 fel.

Sedan hoppade vi en clear round klass, samma bana då men bara grundomgången. Här var jag mer förberedd mellan hinder nummer 2 och 3, den blev riktigt bra den här gången! För övrigt hade vi ett trevligt tempo genom banan och kändes lugnt, tryggt, stadigt och säkert. Fick även mycket beröm från människor som har sett oss tävlat hoppning många gånger förut, de sa att det här var i särklass den bästa hopprundan de sett oss göra. Jag måste nog hålla med, det kändes riktigt bra!

Vi fick en deltagarrosett för ritten inom tävlan (lila/vit) och en clear round rosett för den felfria ritten (blå/vit). Tyvärr blev det inga bilder från framridningen eller inne på banan, lägger upp några bilder vi tog efteråt på kvällen:







Dressyren

Dressyren är nu klar! Lorden gick så himla bra, han har nog aldrig gått så bra på dressyrtävling förut!
Resultat: 64.70% och delad 4e plats! Var 4 placerade så blev jätteglad! Dock kunde de bara ha en 4a, så jag blev bortpetad (jag hade lägre poäng på min sits). Så tråkigt och sjukt ledsen blev jag! Aja, svinnöjd med Lorden ändå! Red även en CR ritt som inte gick lika bra, fick 62% ungefär!

Bild på helgens priser! Mer bilder och utförligare blogginlägg om rikset kommer! :-)



Trab

Nu är traben avklarad! Vi var två poäng från placering, lite surt! Dock är jag svinnöjd, vi har aldrig gjort något sånt förut och han skötte sig superbra!

Dock vägrade han gå på en platta, som så många andra i klassen... Där drog vi på oss 100 straff, hade han gått på hade vi vunnit. Blev en deltagarrosett iallafall :-) Slänger upp en bild på helgens priser senare, har redan blivit en del :-)



TRAB

Rider traben 10.50, håll tummarna! Nu, bangång och sedan besiktning!



Löshoppning och utställning

Nu har vi ställt ut och löshoppat :-) Höga poäng i utställningen ledde till kvalitéklass 1! Löshoppningen var katastrof, haha! Blev klass 3 där, kommer mer utförliga inlägg när jag kan sitta vid en dator igen!



Rapport från riks!

Har nu startat hoppningen, ett stopp i första klassen som var inom tävlan (helt mitt fel, red linjen klantigt). Hade jag varit på honom mer hade han hoppat. Andra starten var CR, planerade linjen bättre och gick felfritt :-) Jättenöjd!

Taggar om för utställning och löshoppning ikväll!:-)

Nedan, lorden i boxen och rosetterna från hoppningen:



Haha!

Den här bilden säger verkligen allt om oss! Älskar den här fina hästen <3



Långtur

Idag var vi ute 3 timmar och red, så mysigt! Inte ofta jag tar mig tiden till att rida så länge, men det måste jag definitivt göra oftare. Var riktigt ledsen när jag red iväg, satt typ och grät men den hästen får mig verkligen att glömma allt annat. Från tårar till ett stort smile på läpparna när vi var tillbaka. Han är så härlig!

Han var ganska spänd och nervös när vi red iväg, tror han sket 10 gånger på en timma. Därför krävde jag inte så mycket i början. Den sista timmen när vi var på väg hemåt började jag däremot kräva lite mer och herrejäklar vad bra han gick stundtals. Hade ingenting i händerna och det händer tyvärr sällan. Så nöjd med plutten! Han var ganska tjock i h. bak när vi red iväg, jag vet vad det beror på. Det hade dock gått ner massor under tiden vi var ute, han var väldigt fin i benet när vi kom tillbaka.

Vi måste rida över en rätt så otäck bro som går över en järnväg, iallafall om man ska rida den rundan som jag red idag. Lorden är 150% trafiksäker, men vore ändå otäckt om tåget skulle komma när man är mitt över bron. Bjuder på 3 bilder jag tog under vår mysiga ridtur.



Den läskiga bron i två bilder nedan:




Tävling i Bullersta!

Idag var det tävling i Bullersta! Lorden fick stanna hemma, han är svullen i ett bakben. Iallafall, jag och Daniela begav oss vid 8 imorse mot Nyköping, efter denna resa vill vi aldrig mer använda en GPS! Helt sjukt irriterade blev vi, den påvisade att vi skulle fortsätta åka fast vi redan åkt förbi anläggningen!!! Hamnade mitt ute i skogen, haha!

Efter mycket om och men så kom vi tillslut fram! Massor med fina ekipage, älskar vår härliga förening! Hade velat vara med själv bara :-( Men vi laddar mot riks på fredag istället, om han blir bättre!

Efter tävlingen åkte vi vilse igen, på jakt efter McDonalds. Hittade tillslut fram, åkte sen och tankade (efter att ha åkt vilse, IGEN!). Sedan begav vi oss hemåt, smärtfritt!

En mycket rolig dag, ska bara skaffa en ny GPS! Bilder kommer i ett separat inlägg senare :-)



Nu ska vi ut på tiger(älg) jakt!

Red lorden idag, ett pass på 45 minuter! Fina, fina gammelman <3 Känns bra inför söndag! Tänkte avsluta med att skritta genom skogen, fick ändra planerna då både jag&Lorden höll på att skita på oss! (Se bilden så förstår ni vad jag menar!)

Fick vända hem igen. Med tanke på hur mycket älg vi möter borde vi rida älgjakt i höst, haha!



Yesyes.

Uppdateringen här blir väldigt ryckig... Iallafall så laddar vi nu för söndag, han ska även skos inom de närmsta dagarna! Jag får försöka uppdatera imorgon, hinner dessvärre inte mer nu... :/


Klättring

Idag blev det en klättertur, gick så bra så :-) Red två varv runt teknikbanan (som jag kallar den) och klättrade där i skritt. Vi har också en riktigt bra sandad backe att galoppera uppför. Andra gången vi skulle ta galoppbacken stack han för mig, haha! Full fart :-) Jag lät honom löpa på, han vet vart han ska stanna och det är så skönt att kunna låta han löpa fullt ut då.

Jag tror att det också behövs ibland, att man bara har kul med hästen utan en massa krav på form. Med en häst som Lorden, som gärna blir lat på ridbana, är det också perfekt att träna fram en ärlig bjudning på det här sättet.

Jag har köpt nya sporrar (se bild). Jag är ingen förespråkare för sporrar, men jag är absolut inte emot dem heller. Tycker bara att de ska användas ifall de verkligen behövs :-)

Iallafall, dessa nedan på bilden ska jag använda när jag tävlar i maj i dressyr. Blir förhoppningsvis bra då han gärna "dör" lite på dressyrbanan. Får se om han inte blir lika skänkeldöv på dessa sporrar.

Innan någon hoppar på mig nu, så använder jag bara sporrar när jag tränar för tränare/tävlar - alltså inte alls ofta :-)



Tips, någon?

Känns inte som att det är någon idé egentligen, vi kommer nog inte att lösa problemet på den korta tid vi har kvar, men ändå. Lorden lägger all tyngd i mina händer och bara ångar på när vi rider just nu. Det bör tilläggas att han även blir SKIThård i munnen - verkar inte hjälpa hur mycket jag än lirkar med honom. Lättar jag på handen går det bara fortare och fortare, driver jag blir han bara hårdare i munnen.

Försöker jobba mycket med ryggningar emellanåt, verkar till viss grad fungera även om han fortfarande blir jobbig. Främst är det i traven och galoppen detta problem kommer, skritten fungerar ganska OK.

Har någon tips till mig på vad man kan göra?

Bilder från i måndags:





Oj då...

Har inte riktigt orkat blogga den senaste veckan, anledningen är enkel. Om en månad har jag inte kvar Lorden längre. Detta är förstås skitjobbigt, jobbigare än ni någonsin kunnat ana. Jag slits isär av det här...

Iallafall, inget speciellt har hänt de senaste dagarna - har bara varit uteritter som har gått dåligt till okej. Mer än så är det tyvärr inte, men den 13e maj är det tävlingsdags för oss, vi taggar så gott vi kan helt enkelt efter omständigheterna.

Imorgon bitti kommer ett tidsinställt inlägg upp, håll utkik!



RSS 2.0