Dålig på att uppdatera, igen!

Har haft så sjukt mycket att göra igen, det är inte klokt vad tufft det är att plugga på distans. Sen är ju jag expert på att ta allt i sista minuten också.

Iallafall, i torsdags var jag på trav - lilla Linus startade i monté. Tyvärr blev han störd och hoppade, annars hade han nog varit 3a. Han var 1a utan pengar nu tror jag. Han såg iallafall skitfin ut i övrigt, så bara på't igen :)

image description
Linus

Lorden vilade både onsdag och torsdag, i fredags skrittades han och igår körde jag honom i ungefär 50min. Har gått så bra så, fina killen. Han har fått ett BoT-täcke också, han ser så nöjd ut :-)


Bild från Lordens och min första lokala hoppning :-)


Sommar <3
Det var nog typ allt för nu :-) Hörs!



Halva natten

Satt uppe halva natten bara för att fixa en namnskylt till nya hästen, och ett mini-kollage att sätta upp på väggen här hemma :-) Ganska nöjd faktiskt :-) Dessa ska självklart plastas in, innan de hängs upp! :-)





Bad update

Förlåt för dålig uppdatering! Sjukt dåligt av mig men jag har så mycket att göra :-(

Iallafall, i söndags fick Lorden vila - det snöade och var blött. Igår red jag 1 varv i skogen, mest för att han skulle få röra lite på sig. Svinpigg var han iallafall :-) Var på tränarkurs på kvällen, vi kollade ett par filmer och gick igenom några frågor. Har eventuellt fått tag på en häst att göra det praktiska provet med, kul! :-)



Idag red jag 2 varv uppe i skogen, han var ännu piggare än igår! När vi galopperade fick jag inte ner honom i trav igen, haha! Hur mycket jag än försökte :-) Sötbubbe! Hade jag skrittat på långa tyglar för att sedan ta dem så fattade han galopp direkt. Haha jag älskar verkligen den hästen! Bäst är han!

image description

På återhörande!


Ridhus

Idag har vi varit en sväng till Ekeby ridskola och ridit i deras ridhus. Kan bara säga - fan vad fantastisk Lorden är! Kändes så mjuk och fin!

Började med att mamma joggade fram honom, sen hoppade jag upp och red den intensiva biten. Red lite på mittvolten över bommar, sedan gick jag upp på en 20m volt vid spegeln för att ta galoppen och för att se hur det såg ut :-) Han var så jätte, jätteduktig! Galopperade över bommar och högergaloppen var magisk! Vänster inte lika bra, väldigt 4taktig men han kämpade på för allt vad han var värd :-)

Och något som överraskade mig, han var mjuk i vänster varv! Förut har jag typ som bäst fått honom rak i vänster varv, han är jättesvår att få böjning på i vänstervarv. Kan också vara så att jag med har jättesvårt att rida i vänster, vi har samma dåliga varv. Men iallafall, idag var han lika fin i vänster varv som i höger! Fina fina killen <3

På slutet såg och kände man att han var jättetrött muskulärt, så då joggades han av i en låg form och skrittades sedan av. Han fick bli strechad efteråt också :)

Så himla nöjd med dagens ridpass! Imorgon blir det en skrittsväng och på måndag får han vila :)

Bild på våran nya outfit från BR, tyckte tyvärr inte om passformen, ni ser ju på bilden att schabraket glidit bakåt :( Annars är ju färgen to die for <3 Och ignorera mig, haha ser för jävligt ut :P

image description


Ridtur

Har precis ridit en sväng på åkern, gick bra men han var pigg som satan! Fick en dusch efteråt, som synes på bilden :-)



Snyggaste schabraket!

Detta schabrak är påväg hem till mig, har suktat efter det länge och såg nu att de inte ska komma mer i samma design. Lika bra att köpa ett nu då medan jag har pengar och innan det tar slut!

För ynka 299kr kan du också beställa ett (finns även i brunt) HÄR!
(Bilden är från Kyros blogg)



Smörjdag (Tidsinställt!)

Idag är det en sådan där tråkig dag, då Lutte ska vila och jag ska se över utrustningen och hör och häpna - SMÖRJA! ;) De som känner mig vet att jag har blivit lite väl duktig på att smörja.

Men, sa igår att jag kunde smörja ett sele och tänkte därför ta mina egna grejor också, när jag ändå håller på liksom ;-)

Glömde nog även berätta att Lorden nu har bytt box igen, han står nu närmare duschen och till hans stora lycka - foderrummet! Det innebär att han får mat fortare vid fodringarna, Lorden gillar!

image description
Favoritsadeln, Zaldi Royal Super


Bröder alltså, haha!

Min yngsta lillebror är 15 år, haha. Snackade lite under handbollen igår.

"Carolina, visst är sto en tjejhäst?"
"Yes. Vad är en hingst då?"
"En killhäst"
"Bra Martin! Vad är då en valack?"
(lång tystnad följer)
"En MORFAR!"

HAHAHAHAHAHAHAHAHA... OMG, är han 15 år eller är han 5 liksom? x'D


Tävlar!



Klicka på bilden för att vara med du också! :-)


Tävlar om!



Klicka på bilden eller HÄR för att vara med du också!!! :-)


Kursstart + Lorden idag

Ja, idag var det dagen med stort D!!! :-D B-tränarkursen på Sundbyholm startade! Alltså jag har drömt om det här så länge, men aldrig vågat förut... Tyckt att jag varit för dålig, men nu tänker jag gå all-in och bara köra!!! Det är ju det här jag brinner för! Så himla, himla lycklig!!! :-) Sen ska jag ta montelicens också, men en sak itaget! :-)

Har ju också hunnit rida Lorden idag :-) Red på åkern, skrittjobbade han ganska länge, han behöver det för att ta ett ärligt stöd på bettet. Gjorde lite flyttningar och bakdelsvändningar så han blev mjuk i kroppen. Travade därefter lite korta bitar, underlaget tillåter inte så mycket, tyvärr! Men jädrar i havet vad fin han var!

Tog därefter någon galopp, han blev skapligt pigg och vill gärna rinna iväg fortare än vad jag tycker. Jag red då tyvärr med handbromsen i då jag inte helt litar på underlaget (knöligt på vissa ställen). Lite synd för då galopperar han inte igenom kroppen ordentligt, hade nog varit otroligt fin annars!

Blir ev. ridhus på Lördag, hoppas!
Bild på fina kalendern vi fick på kursen!



Skrittat liten

Skrittade lilla Linus idag, riktigt härligt!!! Kul med sällskap också :-)

Måste säga det, jag är fortfarande känd som hon som aldrig säger något/springer och gömmer sig. Jag känner ändå att jag har förändrats jämfört med för bara ett par månader sen.

Jag lyckades resa mig igen, har lärt mig från mina misstag och att livet är för kort för att tappa humöret hela tiden. Känner mig stabilare och starkare än på många år.

Bjuder på en bild på Linus/liten :-)



Beställt!

Nice, huh? Lindorna och schabraket!
OBS! Lånad bild.



Plugg..

Ligger just nu o pluggar Geografi, så tråkigt jag dööör!

Var iallafall ute och red Lorden förut, skrittjobbade honom på åkern. Gick fint, red lite förflyttningar och bakdelsvändningar - duktig häst! Eventuellt blir det ridhus i helgen, vi får se:-)



Lunch! (tidsinställt)

Vid det här laget har jag säkert blivit upphämtad i stan och fått skjuts till stallet, så det är där jag är nu. Nice (Y) *borde-egentligen-plugga-som-en-galning-men-det-är-ett-problem.för-framtiden* ;)

Nej, har säkert skolböckerna med mig, jag tar ju det här på allvar nu. Iallafall, dagens stallplan är att jag ska ta mig en lugnt skritt-tur på Lorden, han blev vaccinerad i torsdags och har stått sedan dess. Han håller redan på att krypa ur skinnet, så häääärligt!

image description

Ha det bra!
(Känner mig fortfarande inte jättepepp på att blogga, väntar fortfarande på vår design...!)


Så... Eller något.

Som jag nämt, ytterst provosoriskt. Har inte tid att fixa bättre just nu, kommer behöva plugga och sen börjar b-tränarkursen på tisdag kväll, spännande! Slänger upp ett tidsinställt imorgon :-) På återhörande!


Möblerar om!

I väntan på en ny design fixar jag något lite snyggare än vad jag har nu, men provosoriskt...



Obefintligt

Åh vad jag är dålig på att uppdatera! Väntar på en bloggdesign och glömmer bort att jag kanske ska uppdatera också...

Iallafall så har följande hänt:
• Lorden var iväg till ridhus i lördags för ett pass markarbete med Josefine, de var hur duktiga som helst!
• Lorden har ridits hemma och varit skvatt galen.
• Var iväg till kliniken igår för Lordens årliga vaccination! Så nu är det fixat, nu ska han stå i helgen sen kör vi på igen!
• Fixat min licens i tdb, fixar Lordens senare idag.
• Beställt ett set med dressyrschabrak och lindor från TOPHORSE.

Fin i kroppen, inte lika fint rakad... Baby<3



Sundbyholm

Är på sundbyholmstravet, strax ska Strecket springa :-) Heja heja heja!!!



Fixat och ridit

Idag har jag ridit en sväng på åkern, likaså idag. Igår var han galen, idag lugnare (bytte bett från 3-delat till kimblewick). Enorm skillnad! Imorgon ska han till ridhus, Josefine ska rida! Så har smörjt sadel och träns idag, utrustningen ska ju vara ren så man slipper skämmas :-)

Red i min bomlösa sadel idag, med arbetsbyxor, inte att rekommendera! Halkade runt i sadeln som bambi på hal is.

På återhörande!



Utlånad

Idag lånade jag ut Lorden, orkade inte rida själv... Imorgon ska jag dock upp i sadeln, eventuellt på fredag med. På lördag är han utlejd igen, ska ridas markarbete och lite småhinder... Ska bli kul att se någon annan rida honom!

Ja, det var väl allt för nu. Ska försöka få honom vaccinerad oxå, men blir nog efter helgen :-)



Tävlar!!



Skrittat

Skrittade lorden idag, lite över timmen... Var kaaaallt!!!

Snart är det dags för vaccination oxå, inom 8 dagar ska han ha den. Får se när veterinären får tid :-)



Nyår och nyårsdagen

Gårdagen var awesome!!! Så awesome att jag idag såg att jag hade spyrester på mina skor, suck...

Spenderade denna dag i stallet, körde Royson och härlig var han!!! Red sedan Lutte på åkern. Dressyr var planen, men Lorden bara sprang, och sprang, och sprang... Mörkt var det oxå. Fick ingen riktig ordning på han alls...

Men sådana dagar får man väl oxå ha :-) Justja, jag fyller ju fan idag oxå. 21 år gammal... Usch för det.

Med detta avrundar jag detta inlägg, på återhörande!



RSS 2.0