Träningsvärk

Idag bestämde jag mig för att jogga Lorden, för att se hur stel han skulle vara efter gårdagen. När vi började trava stapplade han fram i 20 meter, jag tänkte nästan vända hem. Dock släppte det, sen var han hur fin som helst. Inte så het som han brukar vara, så kan tänka mig att det är träningsvärk. Red lite lätt i alla gångarter, avslutade med att skritta över stock och sten i skogen.

På eftermiddagen gjorde jag i ordning honom som vanligt, han fick på sig sitt Back on track täcke, så förhoppningsvis hjälper även det till att mjuka upp honom :) Imorgon får han vila, på torsdag ska jag rida ungefär som idag och på fredag skulle han gå ett snabbjobb till tror jag :-)


Snyggt regntäcke va? Söt i prästkragar :-)

Och jag är så taggad på att tävla i maj!!! Längtar ihjäl mig!


YEY! :D

- 0.3 kg den här veckan - inte jättebra, men åtminstone åt rätt håll!

Igår gick/sprang jag 5.8km på 41min cirkus, idag sprang jag 4.4km (sprang hela vägen) på 28.45! Slog rekordet där med 2 minuter :-) Känner mig extremt duktig, nu ska jag ner 12 kg till typ sen är jag nöjd :) Beach 2012 here I come!


Lorden, söndag & måndag

Igår fick Lorden gå en mysig skritt-tur i skogen med mig på ryggen :-) Han är så härlig, ska stanna & äta var och varannan meter, gulleplutten! <3

Idag fick han gå snabbjobb med M på ryggen. Han ska börja gå montéprovstarter på gamla dagar igen. Synd att jag inte har gått kursen, jag vill oxåååå göra provstarter med honom :-) Menmen, kanske tar Sally i höst istället eller något :) Han låg på 66 i puls efteråt, ingenting! Tror sista vändan gick efter 26... Han såg konfunderad när montésadeln åkte på, haha! Tror han tyckte det var konstigt att gå travjobb igen, och bra gjort av M att hålla honom i trav - jag tror inte att jag hade klarat det!



Imorgon tror jag det blir lättare jogging för honom, om han inte är allt för stel :-)
Over and out (för stunden...)!


Nostalgi: DM för ridtravare 10/10 2009

Ursäkta för dåliga bilder, men jag kan inte hjälpa det - blir aldeles varm i hjärtat av att se dem :) Det här är alltså från när vi var med i DM för ridtravare i Flen, vi vann 70 cm hoppningen och blev distriktsmästare! 2010 blev vi 2a och förra året oplacerade, men det är en annan historia. Enjoy!
(En liten parantes, hur tänkte jag - röda bettskivor!?)







Omhoppning nedan :D





Prisutdelning, 2a i klassen - 1a i DM!







Tycker ni den här typen av inlägg är roliga att läsa/se på? :)


Uteritt i härligare väder!

Idag hade vi härligare väder än igår :-) Var sol när jag åkte ut mot stallet.
Dock var jag så himla opepp på att rida, visste inte riktigt vad jag skulle hitta på. Dock löste det sig när jag kom ut till stallet, Louise skulle rida på Royson så jag fick sällskap. Inte så ofta det händer, att jag får sällskap alltså.

Vi red ihop halva sträckan, Royson blev allt för pigg sen så vi kunde inte fortsätta rida tillsammans. Men kul var det iallafall :) Lorden var också skapligt pigg men kändes samtidigt fin, han fick helt enkelt springa på lite :-)



Eftersom jag sitter på den stationära datorn nu så ska jag göra ett tidsinställt inlägg till imorgon, riktig nostalgi :')


Snöoväder

Vi har världens snöoväder här hemma!

Hästarna fick stå inne idag, men jag kände mig lite tvungen att rida Lorden då han har stått i två dagar nu. Red ca 40 minuter och var helt genomblöt när jag kom tillbaka. Usch. Hade vinterkläder då jag inte hittade min regnjacka, jag trodde inte att jag skulle hinna bli blöt rätt igenom. Tji fick jag. Lorden fick faktiskt ländtäcke på sig också. Stackars gubben, han hatar verkligen det här vädret. Dock var han riktigt fin!

Han fick sig åtminstone en dusch efter, det tyckte han nog var skönt =)

image description

Får se lite vad vi hittar på i helgen, är sugen på en barbacka-tur men då vill jag ha soooool! :)
& om jag får igång min stationära data så kommer jag bjuda på riktiga nostalgi-inlägg i helgen :) Det är gött!

& förresten, brukar ni låta hästarna få en dag inne vid riktigt skitväder? Eller går de ute i regn och rusk också? Nyfiken :)


Nya ridstövlar?

Såg på facebook igår att det är rea på tretorn-ridstövlar inne på Bidermans vid mig! Blev helt lyrisk, har väldigt länge velat ha sådana stövlar men aldrig haft råd. Nu kostar de 2000 kr och pappa har lovat att följa med mig idag och kika på dem! Hoppas, hoppas, hoppas att det blir ett par sådana. I sånt fall blir de svarta stövlar, typ de enda de hade kvar i lager - men det är fine för mig, är ändå bara svarta som är aktuella för mig :-)



Någon som har tretorn-stövlar? Ris och ros? :)


Travvärlden vs. ridvärlden - del 1!

Jag tänkte att jag skulle skriva ner mina åsikter om både trav och ridvärlden, känn er välkomna att diskutera emot mig, för det här är ett ämne som verkligen intresserar mig! Jag kommer dela in detta i olika delar, blir så himla mycket att läsa annars.

Jag har erfarenhet av båda "världarna", jag började med ridning och håll på med det i 7 år. Sedan träffade jag Lorden och blev mer och mer insnöad i travet. Nu anser jag mig mer vara en travtjej än ridtjej, även fast jag faktiskt rider mer än jag kör häst för dagen. Iallafall, idag tänkte jag diskutera lite kring ämnet djurplågeri.

Hur många gånger har jag inte på bloggar/i verkliga livet stött på ridmänniskor som säger att trav är rent djurplågeri? Väldigt många gånger. Jag ska villigt erkänna att jag också trodde det, innan jag själv började med travsporten. Egentligen har jag sett relativt lite, men erfarenheterna från travvärlden är bara positiva. Aldrig har jag stött på hästmänniskor som är så måna om sina djur. Jag brukar många gånger fråga människor som anser att travsporten är djurplågeri, vad är det egentligen som är djurplågeri? Svaren är oftast "Det är inte naturligt att trava i de hastigheterna", "Hästarna dör i loppen", "De tvingar på hästen tungband och tvingar upp huvudet med en checkrem" för att nämna några exempel.

image description

Jag kan för det första säga såhär, travhästarna är avlade för att trava fort. Ni som påstår att det inte är naturligt för dem att trava i de hastigheterna - hur naturligt är det i sånt fall att rida på djuren? Precis. Jag tycker man säger emot sig själv lite där.

För det andra, för att svara emot påståendet "Hästarna dör i loppen" - ridhästar dör också under tävling och träning. För några år sedan var det en häst som dog efter en terrängritt på Strömsholmstävlingarna för att nämna ett exempel. Alla minns väl också Hickstead. Rent procentuellt är det inte fler travhästar som dör, tänk bara på hur många travhästar som startar varje dag jämfört med i ridsporten så förstår ni vad jag menar.



Sedan det sista påståendet, att tungband och checkrem skulle vara djurplågeri. Checkrem kan jämföras med ridsportens hjälptyglar, det förekommer där också. Tungband används för att hästen inte ska kunna kväva sig själv, hästarna har också på sig det under relativt kort tid och lider inte av det. Personligen skulle jag tycka att det är mer djurplågeri att inte använda tungband i sånt fall.

Nu låter det som att jag bara klankar ner på ridsporten här, men i nästkommande delar kommer det låta annorlunda. Överös mig gärna med era åsikter nu, men håll gärna en trevlig ton.



Körning!

Idag snöade det på morgonen, fyfasen för det alltså! Hade iallafall bestämt mig för att köra Lorden, var inte riktigt på humör för att rida. Blev 2 varv i skogen, han känns verkligen kanonfin! På bettet utan att vara het.

image description
Gammal bild.

Har fixat ATG-live nu, så jag ska sitta bänkad ikväll! Vi har 3 stycken starthästar ifrån stallet, spännande! Lopp 2 (monté), lopp 4 och lopp 10. Spännande, ska verkligen hålla tummarna!

Är nyfiken: Ni med ridtravare, är ni intresserade av trav eller blev det en slump att ni skaffade travare som ridhästar? :)


Tävlingsplanering

Jag tänkte berätta om de två kommande och troligtvis sista tävlingarna för min och Lordens del. Båda är anordnade av ridtravarförbundet - vilket jag tycker är de absolut roligaste tävlingarna. Man kan tävla på låg nivå utan att behöva skämmas eller känna sig dålig :-)

13 Maj - Bullersta, Nyköping. Hoppning: 60 cm x2 & Dressyr: D:0

19-20 Maj - Axevalla travbana, RIDTRAVARRIKS!
Hoppning: 60 cm x2, löshoppning, utställning, trab & dressyr: D:0 x2

Jag längtar ihjäl mig, ska bli så himla roligt! :)



Dressyrträning 9/4

Nu är det dags att uppdatera om dressyrträningen förra veckan också!

Blev inga avancerade grejor idag. Började med att skritta fram och skrittjobba honom självständigt, kändes helt okej. Sedan fick jag lite hjälp i skrittarbetet innan vi började med traven - här kom "problemet" fram som vi jobbade med att lösa idag. Han vill gärna skjuta iväg lite för fort och ta stooora kliv. Idag tränade vi alltså helt enkelt på halvhalter i traven, för att få honom att bromsa upp bakbenen ett par steg och sen ett par steg framåt igen innan nästa halvhalt och så vidare.

När han väl förstår vad som förväntas av honom (brukar gå snabbt) så är han svinduktig! Några gånger var han snabbare än mig (eller ganska många gånger haha!) och då blev det skritt, helt enkelt för att jag glömde bort att rida med benen.

Efter travarbetet fick han en skrittpaus och sedan var det dags för galoppen, vi började med den svåra - nämligen vänstergalopp. Den var helt ok, han har lite svårare att hålla den på rakt spår än på volt. Dock har vi gjort stora framsteg i den galoppen - nu känns han stadig även om galoppen är 4-taktig.

Sedan arbetade vi lite mer i skritt åt höger innan det var dags för högergaloppen. Här kom nästa problem fram, han vill inte riktigt forma sig i skritten så han blev lite sur. När han väl började släppa efter fattade vi galopp och den var verkligen MAGISK! Nog för att den brukar vara bra, men när han är helt loss innan så blir den fantastisk. Fantastiska gamla häst.

Avslutade med att trava av, jesus vad fin han var! Jag älskar min häst, han är bäst. Punkt.

Tyvärr blev det varken bilder eller filmer från idag, kastar upp en gammal bild :-)



Intervallträning

Eftersom det är en speciell dag för mig & Lorden idag så ville jag göra något roligt, så det blev intervallträning! ;)

Vi tog ca 3-4 km i trav som uppvärmning och sen började vi med galoppintervallerna :) Han var fin men han blir lite lat när man rider bortåt, och tvärtom när man rider åt andra hållet (hemåt). En intervall är mellan ungefär 800m skulle jag tro, med massa jobbiga backar. Vi tog 4 vändor, det är lagom för gammelman. Hade han varit yngre (starthäst) hade man ridit det dubbla, minst. Travade sedan ca 3-4 km hemåt igen och avslutade med 20 minuters skritt i skogen över stock och sten. Lorden fick sig en härlig dusch efteråt, han var precis svettig stackarn :)

image description

image description
Bilderna är från idag, såhär hittade jag Lorden i hagen idag när jag skulle rida. Hade inte hjärta att tvinga upp honom så vi myste ett tag innan han reste sig självmant :-) Fan, vad jag älskar den hästen!


5 år

Idag är det precis fem år sedan jag träffade dig första gången, jag älskar dig mer och mer för var dag som går. Utan dig går mitt liv isär. Vi föralltid <3


& vad gör jag med munnen? ;-)



Vi lever!

Jag har varit urkass på att uppdatera, har verkligen inte haft tid - igen :-( Sen har jag mått sämre än på länge också. Jag måste prioritera bättre, dels för er skull och sen är det även kul för min egen del att kunna gå tillbaka och läsa gamla blogginlägg.

Jag ska fixa några tidsinställda - lovar!

Kan ju berätta lite om de senaste dagarna. Har tränat dressyr med Lorden (mer i separat inlägg), annars har vi tränat på hemmaplan. Inget speciellt, han har känts fin :-) Red även ut med Sally förra veckan, åh vad kul det var! Galopperade henne för första gången, hon tar fattningen - men fort går det :-) Bara fortsätta träna på, jag tycker väldigt mycket om henne iallafall :) Ska bli kul att börja hoppa henne i framtiden. I onsdags tog jag med Lorden ut till Sally och red tillsammans med Malin. Gick så bra så, Malin tyckte Lorden var fin och Lorden blev helt tokkär i Sally! Så himla söt, pruttgubben min! :) <3

Idag var Lorden utlånad och han hade varit jättesnäll :)

Langar bild på fina tjejen. Den undre är från uteriten förra veckan.
image description

image description



ohmy...

Har haft värsta cravings efter det här huvudlaget länge nu! Det som har hindrat mig tidigare är just märket, Claridge House. Har ägt några huvudlag av det märket, och det håller inte. Efter bara någon användning har tyglar/hällor gått sönder och vice versa. Skulle dock verkligen vilja ha ett remontträns.

Hade främst tänkt ha detta till dressyr i så fall, men jag köpte ju ett jättesnyggt huvudlag på Stockholm horse show med lackad nosgrimma som jag ju använder till dressyr. Men ändå, detta hade jag nog köpt om jag hade haft råd att lägga pengar på något som med största sannolikhet snart går sönder :-)



En variant av tömkörning

Lorden har nu vilat i två dagar, och jag orkade inte rida idag heller. Tyckte att han kunde få göra någonting iallafall, så jag slängde på honom ett schabrak och en sele, tog två longerlinor och longerade/tömkörde honom på stallbacken. Hade lagt fram bommar också.

I början gick det sådär, han blev lite upprörd på mina inspänningar. Hade vissa problem att få ut han på volten också till en början, han tränger sig gärna inåt mot mig. Fick mata ut honom med pisken :-) Efter ett tag gick det bättre, kunde inte ta i yttertömmen så mycket heller för då stannar han/saktar av. Hade bara ett körspö också, men ska nog införskaffa en longeringspisk snarast, tänkte fortsätta med denna typ av träning 1 gång i veckan nu :-)

Han gjorde en riktigt fin övergång från skritt till trav utan att dra upp huvudet eller passa. Var också riktigt fin i vänstervarvet (som är hans svåra varv)! Trodde att det var det högra varvet, haha! Sa till och med till honom - "snart ska vi byta till det svåra varvet gubben..." Haha, överraskande att han var så fin med andra ord!

Här är ett par iphonebilder, tagna när vi var nästan klara :-)

image description

image description


Banjobb

Startade dagen med att åka ner till Sundbyholm och kolla när Youri Dean och Strecket gick banjobb. Så fina grabbar! Älskar Youri, han är så himla fin - den hästen alltså åhhhh! :D

Hjälpte till att sela av sen och lite så, och självklart tog jag bilder - här kommer några!


Youri Dean till vänster & Strecket till höger


Strecket


Youri Dean <3


Tävlar!



Klicka på bilden eller HÄR för att vara med du också!


Vägning idag!

Idag var det min andra vägning, vägde ju bara in mig förra veckan. Har tränat (sprungit) 5 dagar den här veckan som varit. Dock har jag inte skärt ner på skitmaten så speciellt mycket. Iallafall, vågen visade på -0.8kg, vilket är helt okej! Ganska bra faktiskt, till och med.

Firade genom att käka en godisbit och sen har jag hunnit springa 4.3 km! Också riktigt bra, då jag bara mjukstartat på 2.5km och hållt mig där i en vecka nu. Nu ska jag iallafall fortsätta på 4.3km distansen - var inte ens speciellt trött efter! Förra veckan (första gången jag sprang) var jag så trött att jag spydde. Idag gick pulsen ner riktigt fort så det är ju också ett framsteg.

Hoppas det här håller i sig nu, så jag kan gå ner mina 10kg (eller ja, går jag ner 5kg till så är jag nöjd)


Tävlar

Är med och tävlar om:



Klicka på bilden eller HÄR för att vara med du också :-)


Jobbhelg

Har jobbat i stallet i helgen, har gått bra - men vilket skitväder! Blir så less...

Iallafall så red jag Lorden igår, galoppjobb i backarna! Pigga galna häst! Han var aldeles löddrig efteråt så han fick duscha =) Efter det tog jag in hästarna och sen åkte jag iväg och red Sally.

Med Sally red jag samma sväng som sist, gick bättre den här gången. Tog det lugnt, vill ju lära känna henne! Jag upplevde henne inte som lika spänd idag, trots blåsten. Provade trycka i bomull i öronen men de fick hon ju snart ut. Hon gick fint i skritten men i traven blir hon lite stressad. Kan ju vara mig hon blir stressad av, jag vet inte riktigt hur jag ska rida henne än - men det kommer väl.

Idag fick Lorden och min kropp vila från ridning. Gick ut på en PW på 40 minuter med hunden innan det var dags att ta in hästarna. När jag kom hem gymmade jag, körde 45 minuter på bandet. Blev sammanlagt 5,5km, körde i intervaller gå-springa-gå-springa och så vidare. Förbrände runt 350 kcal. Medans Johanna körde vidare (80 minuter sprang hon, jäkla maskin!) så körde jag lite armar och ben samt lite på cykel. Är nöjd iallafall och ska bli spännande att väga sig igen imorgon!

image description
Lorden i hagen idag

image description
Tilde Song som opererades i tisdags


RSS 2.0