Torsdag - heldag med häst!

Igår kom jag till stallet som vanligt på morgonen och mockade, tänkte sedan sätta mig i lugn och ro ett par timmar och plugga tills det var dags att rida. Så fel jag hade, haha. Fick köra två stycken hästar, så himla kul! Först körde vi en halvtimmes värmning i skogen och sedan 6 vändor fort på rakbanan. Fick börja med att köra Youri Dean, har velat prova honom så länge! Blev helt kär i den hästen alltså, så jäkla fin att köra! Låg på bettet utan att vara het och gjorde det man bad om helt enkelt  :-) Kändes hur fin som helst!

Näste man ut var Royson, han kändes också fin även om han inte riktigt orkade de sista vändorna.

Linus & Strecket går banjobb, har inga bilder på Youri men det ska vi nog snart fixa till ;-)

Efter körningen stack jag snabbt som satan ut med Lorden, vi red ett varv i skogen. Var ute i kanske 30-40 minuter så blev inget långt pass.  Vi tränade lite galoppfattningar i backarna och han var så fin! Gjorde några riktigt fina fattningar. Han har ju en bra galopp, men galoppfattningar utomhus brukar kunna bli sådär när han är pigg. Han håller inte riktigt koll på benen då :-) Men som sagt så var han fin idag! En riktigt rolig dag i hästens tecken var det i alla fall :-)

När jag kom hem sprang jag en vända, måste gå ner i vikt nu! Ska bli kul & se om jag lyckas :-)


Tisdag 27/3

I tisdags hade jag verkligen fullt upp! Dagen började vid 07.15 då vi lastade stallets två-åring Tilde Song och begav oss till Strömsholms djursjukhus. Hon blev friröntgad i höstas och då hade hon inga lösa benbitar.  På senare tid har hon blivit svintjock i ena hasen efter att hon körts, då ska det tilläggas att hon inte körs hårt alls. Hon har inte varit halt eller så, men om det är en lös benbit hon störs av så är det lika bra att vi kollar upp det nu.

Hon blev alltså röntgad i hasen, inte heller nu hittade man något speciellt. Man såg en liten grop på röntgenbilderna, så man beslutade att hon skulle lämnas kvar på operation – de skulle öppna och kolla hur hon såg ut.


Lorden 2010

Vi åkte hem utan häst och jag stack ut och red Lorden
. Han gick faktiskt helt OK! Har börjat rida ut på ett 3-delat bett igen, förut har han gått med kimblewick när vi har ridit ut, men jag upplever att han har blivit okänslig för det bettet och därför har jag valt att betsla ner honom igen. Han blev faktiskt inte så farligt stark, så jag tänker fortsätta rida på det bettet sålänge han inte blir för stark.

Efter jag ridit fick jag höra att Tilde var färdigopererad, hon var lite inflammerad så de hade skrapat lite. Troligtvis var det de hon blivit tjock i hasen av. Hon fick åka hem på eftermiddagen och nu blir det sjukhage i tre veckor för hennes del.


Har varken bilder på Sally eller Tilde på den här datorn, så får bli en bild på Lorden från ridtravar-DM 2010. 3a i dressyren :-)

På kvällen var det dags igen. Var hem och vände och sen åkte jag ut till Sally (Hästen jag gjorde uppkörningen med för b-tränarlicensen) för att provrida.  Jag hade inga ridkläder på mig för jag var inte beredd på att få rida, men så blev det i alla fall. Red i baggyjeans och gympaskor, gick inte jättebra. Märks att jag bara ridit Lorden en längre tid nu, hittade inga knappar alls! Hon var också väldigt spänd. Ska försöka rida henne ett par dagar i veckan nu och eventuellt öka på det lite sen, tänkte åka ut på lördag och rida lite.

Det var en mycket lyckad dag och hade så otroligt roligt! Var dock helt slut när jag kom hem, gick och la mig med detsamma.



I'm alive!

Ja, jag lever än. Har inte glömt bort bloggen heller, har bara haft sjukt mycket att göra! Har inte hunnit sitta vid datan de senaste dagarna! Nu ska jag knåpa ihop ett par tidsinställda inlägg om de senaste dagarna så ni har något att läsa! :-) Hörs snart!



Körning på schemat

Igår var det som rubriken säger körning som stod på schemat. Tror inte det finns något härligare än att sitta bakom med musik i öronen och bara jogga lugnt. Skönt att Lorden är så himla snäll, blir riktigt mysigt då =)

image description

Iallafall så kändes han oerhört stel i början, men efterhand så kändes han istället otroligt fin. Tror att det blir ett besök av en massör eller equiterapeut snart.

image description

Hur brukar ni med ridtravare göra, brukar ni köra era hästar? Varför/varför inte? :-)


Snyggaste!

Glömde ju visa hur schabraket från Kyro Riding Gear ser ut på Lorden! Det är verkligen to die for. Vi har ett pannband i samma kristaller som schabraket är blingat med, verkligen dösnyggt!

image description

Synd bara att det inte blev några bilder från tävlingen, schabraket gjorde sig verkligen fantastiskt bra tillsammans med vita ridbyxor! Älskar det verkligen, tyvärr finns det inga kvar hos Kyro, funderar däremot på om jag ska köpa ett brunt. Dock är det snart försent så jag får tänka snabbt ;-)



Barbackatur

image description

Såhär fin var Lorden idag :-) Gammal bild, lindorna var fram och hade ett annat huvudlag - men annars var ju färgerna detsamma, han gör sig riktigt fin i färgen Caribbean Sea (schabrak + lindor från BR)

Skrittade ut barbacka som sagt, var ute någon timme. Red vilse gjorde vi också, haha! Såg massa spår efter vildsvin som hade bökat runt, jag var livrädd att vi skulle stöta på någon.

image description
Bild från idag.

Tio minuter efter att bilden ovan togs så kom vi till en energiskog, jag började känna igen mig och skulle rida på kanten längs med energiskogen för att komma rätt. Lorden var skitspänd och fjantig (det var en massa vatten där, är ju läskigt!). Precis när han börjar slappna av igen och vi är förbi energiskogen så flyger han iväg åt vänster och sen rakt fram. Hur det sluta? Jo men visst, jag ramlade av så det stod härliga till.

Gjorde illa ryggen och har skrapat upp hela armbågen, är nog ingen större fara men jag rider nog inte imorgon. Ska se om jag kan låna en speedcart så kan jag köra pruttgubben istället :-)


Uteritt

Red ut idag, var väl ute i ungefär 90 min. Blev 3 varv vid den sandade skogsslingan. Usch vad dåligt det gick. Jag har verkligen ingen koll på min kropp, Lorden var spänd, stel och pigg = bara rusar.

Lyckades åtminstone få honom lite lugnare, red mycket trav-halt-ryggning-trav-halt och så vidare. Han gick hyfsat, även om han la sig i handen. Hellre att han gör så och ändå söker sig nedåt, än att han rusar med huvudet bland molnen. Imorgon är det bara att ge sig på det igen, funderar på en skogstur så han får lyfta på fötterna - men vi får se :-)


Hoppning i Salsta förra året :-)


Motivationen tryter...

Som rubriken lyder så tryter motivationen till allting just nu. Har absolut ingen motivation till att plugga, verkligen ingen motivation till att rida. Jag lyckas ju inte få något jobb heller som det verkar, jag hade verkligen hoppats på ett jobb som personlig assistent, men verkar inte bli något med det heller.

Imorgon ska jag dock försöka ta mig i kragen och rida, det skulle bli varmt och sol så förhoppningsvis blir det lättare då. Jag skulle också behöva ringa min samhällskunskapslärare, men jag orkar verkligen inte bli förhörd på hela kursen genom telefon just nu. Får se om jag kanske försöker ta det på måndag istället.

Totalt värdelöst inlägg, behövde bara få det ur mig.


Mitt livs kärlek, jag älskar dig.


Lokal hoppning, Askersund 18/3

Nu har jag tid att berätta om tävlingen som var i söndags. Det var som sagt en lokal hoppning på Askersund, det är 13 mil att åka enkel resa, men eftersom de hade en 80 cm klass (är inte så vanligt i våra trakter) så bestämde jag mig för att åka de 13 milen.

Vi skulle alltså hoppa en 80 cm clear round klass. Det första som händer när vi kommer dit är att vi kör fast med bilen på parkeringen (som var på en gräsvall). En funktionär fick dra loss oss med traktor, haha!

Sen var det dags att gå banan, inte utan att jag blev nervös. Var inte så tittiga hinder egentligen, men Lorden är ju inte som alla andra och jag vet vad han brukar reagera på, så han hade nog behövt få kika lite på i princip alla hinder innan start. Vi skulle vara två och två inne på banan, så jag tänkte att jag kunde gå fram och kika samtidigt som ekipaget före oss red sin ritt.

Framhoppningen gick sådär, han stannade några gånger på oxern men över kom vi tillslut och fick till några helt okej språng. Jag vet att jag tyckte att det var tur att han "dum"stoppade på framhoppningen - då skulle jag förhoppningsvis slippa det inne på banan, när vi tagit oss igenom det på framhoppningen.

Inne på banan fick han kika på några hinder, han brydde sig inte det minsta! Vi fick startsignal och red an i en bra galopp mot första hindret, jag var inte nervös - men beslutsam. Över, under eller igenom tänkte jag - och red som aldrig förr. Tvärstopp. Jaha, han hoppar säkert andra gången tänkte jag (han brukar nämligen stoppa en gång, men sedan hoppa). Vi vände och red an igen, tvärstopp.

Nu var jag redigt sur, han var inte rädd, tittade inte, bara tjurade ihop. Red an en tredje gång och han stannade redan 5 meter från hindret och vägrade gå fram. Uteslutna. Försökte en gång till att ta hinder nummer 1, men han vägrade.

Jag red för allt vad jag var värd, ponnyskänklar och tjoade de sista gångerna, men han hade redan bestämt sig - han skulle inte.

Jag var sjukt besviken efteråt, det första hindret låg inte ens på 70 cm och det ska han i normala fall kliva över. Jag har nu insett att han inte vill det här mer, han har blivit stenhårt tränad hela sitt liv från det att han var 1,5 år gammal. Jag har alltså beslutat att vi inte ska tävla hoppning något mer, förutom rikset som vi redan är anmälda till den 19-20 maj. Där ska han bara hoppa (kliva över) 60 cm. Sedan blir det dressyr och skogsridning för Lordens del, för hela slanten.

Eftersom det inte bara var Lorden som tjurade ihop, utan också kameran så blev det tyvärr inga bilder :( Bjuder istället på två bilder från förra året då vi var i Askersund.





Dagens outfit

Berättar om tävlingen i ett separat inlägg, men kan ju säga som så att det inte gick bra alls - sjukt besviken! Slänger upp en dagens outfit, har inga bilder på sadeln och huvudlaget. Hade förutom detta ett helt svart pullarträns, tre-delat äppelbett och min svarta allroundsadel. Också vita ridbyxor och svart/vita stövlar :-)



Pannband & schabrak från Kyro Riding Gear.



Tack!

Tack Jenna & Nettan för kommentarerna i förra inlägget, det värmer! :)

Idag tog vi en uteritt, blev lite tempoväxlingar och som avslut skrittade vi in i skogen och hoppade en stock där! Gick finfint :-) Fina hästen fick sen bli duschad och schamponerad, medans han torkade smörjde jag och packade alla saker till imorgon, tog två timmar - herregud, hur långsam får man bli? :p

Kommer ha snyggaste grejorna imorgon, bilder kommer då! Däremot är utgången redan dömd, vi startar som nr 13 - behöver jag säga mer? Nej, ska förbli positiv!

Kommer blogga direkt från tävlingsplatsen imorgon också, kl 5.30 bär det av ifrån stallet :-) Hörs!



Stort beslut.

Tog ett stort beslut idag, har äntligen bestämt mig för att söka hjälp - äntligen!
Jag orkar inte mer nämligen, att alltid gå i negativa tankebanor och tycka att jag är värdelös, dum i huvudet, icke önskvärd med flera.

Detta går ut över andra, speciellt när de på något sätt bekräftar att jag är värdelös = jag överreagerar. Ofta var det inte ens meningen liksom, att få mig att känna mig värdelös.

Kommer alltså börja på en ny kula och förhoppningsvis få hjälp med att tänka annorlunda.

image description
Här är min hund, inte heller så frisk - haha!


Skrittat

Idag blev det en skritt-tur på runt timmen :-) Började i skogen, sen blev det mest grusvägar. Lite tråkigt att vi inte har några riktigt bra skogsstigar i närheten, det finns korta bitar men inte så kul att rida fram och tillbaka eller runt, runt, runt. Jag tycker om att rida rätt ut i skogen också, utan stigar. Dock kommer man inte så långt i våra skogar, antingen är det massa stora stenar, eller tätskog. Men är ju bra att växla underlag sägs det, så kanske är bra att växla mellan grusvägar och skogsstigar :-)

image description
Lorden i skogen


Uteritt

Red ut idag på en spänd fjanthäst. Var hårt ute så fick skritta långa bitar, han fjantade sig vid fårhagen men annars gick det bra =)

Måste fråga, har ni några tips/övningar man kan göra ute så hästen inte blir så förbannat stark? Lorden ångar bara på som ett ånglok på hemvägen, känns som jag försökt det mesta nu :/



Klättring

Red bort till backarna och klättrade lite idag, gick mycket bra. Galopperade i teknikbacken som jag kallar den, han är så söt när han tar i allt vad han orkar, min gammelman :-) <3

image description

För övrigt så tror jag att jag kommer ligga lågt med uppdateringen här ett tag, mycket har hänt idag och förutom ridningen så har ingenting varit positivt. Jag håller på att hamna i en riktig svacka igen, vilket jag var livrädd för men så är tyvärr fallet - igen. Ingenting känns roligt och jag ver precis vilka människor jag ska umgås med för att jag ska må ännu sämre. Fan, jag trodde jag var glad...

Ha det fint tills vi hörs igen! (Förhoppningvis om ett par dagar)


Veckoplanering

Tänkte slänga upp en veckoplanering för mig & Lorden :-)

Måndag: Vila
Tisdag: Klättring
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Skritt i ca 1 timme
Fredag: Vila
Lördag: Uteritt, "känna-på-pass" - Smörja & packa grejor
Söndag: Tävling Askersund!!! :D


Barbacka

Skrittade ut barbacka i det fina vädret idag :-) Var väl ute i 50 minuter, något sådant :) Lorden fick gå ut utan täcke idag, premiär för i år =) Han verkade nöjd med det, låter bilderna tala för sig själva :-)

image description

image description


Fler filmer

Här kommer två filmer till från igår :-) En film med trav och en med galopp :-)
Konstruktiv kritik önskas, tänk bara på att kameran inte gör honom rättvisa - han var inte alls framtung (som han ser ut att vara på filmerna) Here you go!

Trav:


Galopp:


Ridhus

Idag var vi i ridhus för att trimma lite inför tävlingen nästa vecka :-) Hoppade bara 5 språng för att känna lite på honom, sen blev det bara dressyr. Jag är mycket nöjd med honom, han släppte rätt fort och var inte alls lika stel åt vänster som han brukar vara :)

Förresten, hör & häpna... Vi blev filmade! :D Första gången på evigheter ju! Visar er hoppfilmerna i detta inlägg, kommer ett par filmer imorgon när jag rider dressyr också :-)

Jag hade nya och för långa stigläder och det gick inte att korta mer, så jag måste göra nya hål till tävlingen nästa vecka. Vet att vi inte vinner många poäng på stil, men vad tycks? :-) (Ignorera att vi pratar, stäng av ljudet eller något - haha!)





Magi...

Åhhh KÄRLEEEEEEEEEEEEEK! (Även om han hittar på egen text i verserna)



Tävliiing

Är med & tävlar! Klicka på bilden eller HÄR för att komma till tävlingen :-)



Tävlar!

Är med och tävlar om fina priser! Tryck på bilden eller HÄR för att vara med du också!



Tävlar!

Är med & tävlar!
Klicka på bilden eller HÄR för att vara med du också! =)



Dagens! (PEPP!)

Blev ingen dressyr på åkern idag, det var så pass varmt så jag red bort till de sandade backarna. Red fram och tillbaka två gånger, mestadels trav. Han var riktigt fin men på slutet började han bli pigg - vilket betyder huvudet mellan framknäna och tung i handen. Tog några uppresande tygeltag, blev bättre men han var fortfarande stark. Svinfin innan det dock :) Galopperade upp för den brantaste backen en gång också, så fin så =)

Nu peppar vi ridhus imorgon, ska hoppa några språng men sen blir det dressyr för hela slanten! :) Ska verkligen försöka hitta min kameraladdare så att någon kan filma oss imorgon! Var evigheter sen vi blev filmade sist, ska bli kul att visa er :-)

Förresten, kul att få veta vilka det var som följde oss via bloglovin :-)


Bild på mig&Lorden från i december :) Älskade <3


Break

Tar en paus från pluggandet nu och skriver ett till inlägg här. Har ju hela 4 (!!!) följare på Bloglovin så antar att det finns någon som läser. Vilka är ni? Nyfiken tjej!

Idag fick Lorden vila, fick back on track på frambenen och lite morötter. Han verkade så nöjd så! Imorgon är det dags igen, tror det blir ett dressyrpass på åkern. På lördag blir det förhoppningsvis ridhus, ska hoppa några språng inför tävlingen i Askersund nästa vecka. Har inte hoppat en hel bana på 80 cm sen i slutet på Juni förra året. Sist vi hoppade var den 16 Oktober på ridtravarnas distriktsmästerskap, men då klev vi bara över en 60 cm bana.


Baby <3

Dock vet jag av erfarehet att han blir piggare och gladare på hinder efter en längre tids paus från hoppningen, vill mest hoppa några språng för mitt eget huvuds skull liksom :)

Ska även ta en funderare på hur jag ska lägga upp nästa vecka med ridningen, inför tävlingen och så. Ska jag köra på ganska tufft kanske? Han blir tittigare ju piggare han blir, vill inte ha honom tittigare på hinder till tävlingen än vad han redan är... Eller så gör jag helt tvärtom och kör på lugnt nästa vecka. Jaja, får fundera på det där :-)

Uppdaterar imorgon igen efter ridpasset!


Åh så kul

Red Lorden en sväng på åkern igår. Dressyr stod på schemat, han var verkligen hur fin som helst! Förutom i första galoppen då han rusade. Haha och när vi hade vänstergalopp var jag tvungen att kolla flera gånger om det verkligen var vänster - han var hur bärig som helst och galoppen var lika ren som den högra :)

Idag blev det en form av galoppjobb i backarna, han var fin men hur pigg som helst! Hade sällskap vilket gör honom hur taggad som helst! :-)

Nu taggar vi för tävling nästa vecka och ridhusträning i helgen!



Hästar jag ridit

Eftersom jag har dötråkigt tänkte jag göra en liten lista :-) Får se om jag kommer på alla hästar jag ridit :P
(53 stycken fick jag det till, tror jag har missat en massa hästar, men men :P)

A - Asti Tosti, Andy, Astalia
B - Boromir, Baileys, Booster, Burito, Blakkur, Baxers Kofta, Bitabs Hard Rock, Bubblan, Bailie Boy
C - Com Poncho, Cikada Sign, Caroline Song, Capri, Clara, Champ
D - Dante, Dögg, Dollar, Dixie, Diorit
E - Express,
F - Frida, Fabian,
G -
H - Helmingur
I - Irish Chief, Isabelle, Ior, Jonas
J - J.R.On Line, Julius, Justy, J.R.Cazira
K - Kola,
L - Lord Locksley, Lova,
M - Marlene Du Jag, My Monique, Mac Holiday, Moldi, Macintosh
N - Noblesse
O - Octavia
P - Power Play, P.S.Snooze
Q -
R - Robi, Rainman
S - Strecket
T - Tomboy, Tandemas Ivanovitj, Titti Viking
U -
V -
X -
Y -
Z -
Å -
Ä -
Ö -


:(

Vill bara lägga mig ner, gråta, sova och aldrig mer vakna igen...



Mantorp!

Nu är vi på väg till Mantorps travbana, lilla Linus ska starta i Monté! :-)



Tävlar!

Är med och tävlar om ett schabrak hos Johanna Grant!
Klicka på bilden eller HÄR för att komma till tävlingen!



Tävlingen är sponsrad av Cheval Ridsport.


YEY :D

Anmälda till årets första start. En lokal 80cm hoppning i Askersund - bedömning Clear Round! :D
18 Mars smäller det, nu taggar viiiiii! :D



B-tränar kursen!

Som jag har nämnt i förbigående tidigare så har jag under 6-7 tillfällen befunnit mig på Sundbyholms travbana för att kunna ta amatörtränarlicens. Har varit mycket roligt att få komma ut och träffa lite folk, nu när jag har så mycket i skolan så hinner jag knappt med att träffa folk liksom.

Iallafall, kursen avslutades i lördags - den 25 Februari, med ett slutprov. Då skulle vi göra en "uppkörning", d.v.s. köra två bakvarv och två rätvarv på banan. Detta för att visa att man kan sela och köra häst.

Det är ju inga problem för mig, men jag har bara kört på banan en gång förut och då gick det inte alls bra - så jag var ganska nervös. Hade fått låna en häst, Sally. 9 år gammal och bara gått premie som två-åring.



Iallafall så gick det kanon! Riktigt kul var det också, låg fint på bettet hela tiden utan att vara het. Körde inte alls fort, kanske låg på 45-50 tempo (?) för att sedan låta henne pinna på på upploppet. Efter uppkörningen hade vi teoriskrivning. Det kändes bra men vi fick inte veta förän på tisdagen efter hur det gick. Jag hade 114/116p och var alltså GODKÄND! =) Nu har jag rätt att plocka ut en amatörtränarlicens så fort jag skaffar mig en häst ;-)

Så himla glad att jag nådde denna milstolpe, nästa mål är att gå kursen så jag får köra/rida provstarter för att sedan kunna köra/rida lopp :)


I'm BACK :D

Finally! Jag är tillbaka!
Som jag redan nämt så läser jag in kurser, nu till en takt av 200%. Som ni förstår, så hinner jag inte med så mycket mer än skolan och Lorden. Nu är det tack och lov bara 2 veckor kvar innan jag återgår till att läsa på 100% igen. Iallafall så kommer jag fixa en massa tidsinställda nu, har så mycket att berätta! Behöver ju inte ta allt på en gång ;)

image description
Bild från idag

Iallafall, ska berätta om dagens ridpass! Red två varv runt Smedjeby i rygg på C. Han tyckte att Lorden drog i ena bak. Kan vara av den enkla anledningen att jag bara åkte häst för att hinna med C, så Lorden gick på dubbla spår. Jag märkte inget konstigt med Lorden iallafall så vi får väl se hur det utvecklar sig :-)

Sen ska jag kanske nämna att Lorden fick nya dojjor igår =) Fina, fina hästen!

image description


RSS 2.0