19 Juni - för ett år sedan

För exakt ett år sedan startade vi vår andra lokala hopptävling på Uppsala Ponnyklubb! Minns det dagen så väl, ett av mina bästa tävlingsminnen!

Jag kommer ihåg att det var extremt många anmälningar, iallafall för oss som inte är så vana vid så många starter. Jag har för mig att det var ungefär 60 starter i 85 cm klassen som vi skulle starta - och vi gick ut bland de sista. Haha, jag är en sådan som alltid vill vara ute i god tid, vilket gjorde att jag var klar och uppe på hästen 40 minuter innan jag fick gå in på framridningen :P

Åt iallafall frukost på hästryggen då jag var så extremt hungrig, och minns också att jag var skapligt kaxig. Lorden hade gått bra tidigare det året och nu var det inga otäcka hinder, detta skulle vi fixa!

Jodå, kom till sista hindret (han hade stoppat en gång vardera på ettan och tvåan), på sista hindret fick vi alltså ett stopp till och blev uteslutna. Gjorde en omstart, där var vi felfria. Jag var hur nöjd som helst, han kunde ju stanna trettioelva ggr på samma hinder annars om han var på det humöret - men inte denna gång. Vi hade aldrig gått in på den höjden på en gång heller, vi brukade alltid hoppa någon lägre klass innan.

Ser tillbaka med värme :-) Tror det är någonstans i topp tre bland mina bästa minnen med Lorden <3

Bjuder på bilder vi köpte, samtliga fotade av Maria Lööf.



image description



NY BLOGG

HÄR hittar ni den!

Glöm nu inte att kolla in här då & då, kommer säkert uppdatera ett par ggr/vecka åtminstone :-)


BESLUT!

Ja, jag har beslutat mig för att skapa en ny blogg när den nya hästen kommer. Jag känner fortfarande att det här är Lordens blogg, och jag vill kunna läsa om honom utan en massa andra hästar inblandade. Denna blogg kommer inte tas bort!!! Kommer försöka uppdatera den ändå med bilder o.s.v :-)

Kommer självklart meddela när den nya bloggen är klar att släppas!!! :)

Hur tycker ni detta låter?


Studs och stigsprång

Idag följde min kära farfar med ut till stallet för att hjälpa mig att hoppa :) Hoppade ju i måndags men inte så mycket som önskvärt eftersom det ju spöregnade.

Började iallafall med att hoppa två-studs åt båda hållen, hon blir lätt lite ivrig och när hon rinner iväg för mycket slår hon gärna i då hon knappt hinner hoppa upp sig. Annars tycker jag att hon skötte sig bättre än bäst, att hon blir lite ivrig gör ingenting än så länge - det är ju bara bra att hon tycker att det är kul! :-)

När jag kände mig nöjd med studsen byggde jag ihop det till ett stigsprång som skulle hoppas i vänster varv. Kom på det några gånger, avslutade på 75 cm. Inga jättehöjder men är ju bara 3e gången jag hoppar henne och hon är ju inte regelbundet hoppad innan det. Jag är iallafall hur nöjd som helst! En gång snubblade hon ett par galoppsprång innan hindret och jag försökte styra undan, då jag kände att det här går aldrig. Hon är så himla glad på hinder den där hästen, så hon hoppade ändå! Huvudet invikt åt vänster. Snacka om inställning! Henne tror jag på!

Lite skönt att ha en häst som går lite mer på automatik än vad Lorden gjorde. Visst får jag rida henne med och hjälpa henne hålla balansen, men behöver inte alls vara döfokuserad på att hon ska gå fram och hoppa. Jag tror att hon kommer kunna bli hyfsad som hopphäst, bara hon får se lite andra färger & så :-)



Projekt på gång

Ja, i helgen och inom den närmsta veckan har jag ett stort projekt på gång. Jag ska nämligen... Rensa och tvätta bland alla mina hästsaker! Se vad den nya hästen ska ha för grejor, samt Sally såklart. Funderar på om jag ska sälja av lite Back on track saker, känns inte som att jag kommer att ha användning för sådana stalltäcken när jag kommer ha hästarna på lösdrift...

Som sagt, får se. Och detta är faktiskt ett stort projekt, HELA farfars garage är fyllt utav hästgrejor. Jisses, haha.

Har ju en hel del grejor med Lordens namn på, detta kommer jag nog att behålla - kan vara kul att ha. Bland annat ett tävlingschabrak han vann på DM 2009. Om inte annat kan man ju använda dessa schabrak så länge man rider hemma ;-)

Ojoj, vad jag kommer att ha att göra...


Happy!

Efter midsommar kommer det en ny stjärna att ha roligt med! Ja, jag kommer ha två underbara ridtravare! Presenterar honom när han är på plats här, så håller på det ett tag till ;-) lycklig tjej!



Hoppning!

Idag stod hoppning på schemat, lite gymnastikhoppning :) Valde att bygga upp en två-studs, vet inte om hon hoppat studs tidigare så jag ville börja lite lätt så hon ska tycka att det är kul :)

När jag stod och sadlade henne började regnet vräka ner, verkligen vräka alltså. Jag tänkte "Äsch, det går snart över" och gav mig glad i hågen ut till ridbanan och satt upp. Jotjena, det höll på konstant i 30 min - ett väldigt långt skyfall. Värmde upp hästen (vill ju inte gärna bli besegrad av vädret) och red sen an på studsen ungefär 5 gånger var från båda håll.

Den hästen är ju fantastisk, fattade precis vad hon skulle göra och jag är i princip 100% säker på att hon aldrig har hoppat studs tidigare. Hon tvekar inte alls och jag behöver i princip bara styra så hoppar hon, en sådan himla skillnad mot Lorden. Jag måste verkligen försöka förändra hela mitt sätt att rida, det är fortfarande för mycket Lorden-ridning från min sida. Jag saknar verkligen honom.

Planen var också att jag skulle bygga om studsen till ett stigsprång och hoppa lite högre några gånger, men med tanke på vädret och att hela ridbanan i princip bestod av vatten beslutade jag mig för att avstå. Blir nog studs igen på torsdag och sedan stigsprång :)

Mycket nöjd med dagens ridpass!



Kungen <3 (Riks 2011)

Vid detta laget borde jag ha en timme kvar till Karlstad, hoppas nu att jag gillar hästen! (Gud vad jag tjatar!)

Åh, hittade några bilder från ridtravarnas riksmästerskap (2011) på Danielas facebooksida. Hon har fotat samtliga bilder. Jag blir helt varm i hjärtat när jag ser bilderna, och saknar mitt hjärta något fruktansvärt.

Här kommer iallafall bilderna ifrån samtliga grenar: löshoppningen, dressyren och hoppningen. Utställningen saknas det tyvärr bilder på, men iallafall - se på min kung och beundra!













Stallet + studenten

Började dagen med att åka ut till stallet. Skulle prova tömköra Avatar, vi kom inte ens ut ur stallet - haha. Pappa fick ta en longerlina och gå med. Så fort farsan backade bakåt så Avatar hamnade först stannade hästen. Spelade ingen roll att jag smackade, tjoade och petade med spöet. Detta resulterade till och med i att han backade istället. Detta är inte bra, det är otroligt viktigt att unghästar inte stannar. Får se hur mycket mer jag tömkör honom, kan ju uppenbarligen inte göra det på egen hand om han bara stannar.

Red sedan Sally på ridbanan, riktigt fin var hon! Vågade till och med oss på några galoppfattningar. Hon tar dom ju villigt, men hon går från 0 till 100 på en halv sekund, haha. Sötgumman! Hon blir lite spänd efter galopperna, men hon verkar bli lugnare snabbare för var dag som går! Jag är mycket nöjd med henne, så imorgon får hon vila och på måndag ska vi försöka hoppa två-studs :-)

Har varit på en studentmottagning nu på kvällskvisten också, helt sjukt kaosartad det var i stan idag - precis som varje år på studentdagen.

Imorgon åker jag till Karlstad och kollar på häst, hade sett fram emot det massor men nu har mitt sällskap bangat ur - så jag har helt tappat lusten. Hur kul att sitta i bilen 6 timmar själv (3 timmar dit & 3 timmar hem)? Usch... Hoppas jag gillar hästen så han är värd det :-)

Over and out, hörs imorgon!



GALOPPTRÄNING

Idag stod galoppträning på schemat! Red bort till en ganska bra sträcka, går lite uppåt och är lite kurvig. Red fram och tillbaka där 6 gånger, galopp uppför och skritt nedför. Hon tar ju villigt fattningen, men blir ibland lite ivrig innan (hon vet vad som gäller där) och kör alla möjliga gångarter innan hon tar galoppfattningen klockrent.

Är iallafall mycket nöjd med henne idag! Igår red jag ju ut och där kan hon få lite damp. Är mycket nöjdare med henne idag hur som. Var jätteavslappnad i traven hemåt mestadels, inte så flängig som hon kan bli. Spolade av henne med slangen när vi kom tillbaka, sen fick hon mat och sen ut i hagen - och rullade sig direkt ;-) Haha :)

Imorgon ska jag tömköra hennes avkomma lite, han ska sättas i vagn efter midsommar. Efter det ska jag jogga Sally lite på ridbanan, på söndag får de vila - då ska jag ju till Karlstad och kolla på HÄST :D


Arkivbild på Linus



Nya ridbyxor?

Jag har varit sugen på JW-ridbyxor så himla länge nu, och är nu skapligt nära att klicka hem ett par. Jag har typ inga ridbyxor som passar längre, alla är typ förstora - förutom mina älskade rutiga. Har ett par beiga jag kan ha också men ser så himla tjock ut i dem...

Jag är sugen på de blåa ridbyxorna på bilden nedan, men också på jeansridbyxor - även de från JW. De är ju dock ännu dyrare, så får se hur jag gör. Ett par nya ridbyxor behövs iallafall :-)



Sally, onsdag & torsdag

Första inlägget i Sally-kategorin nu då :-) 
Jag ska börja med att berätta att hon är en varmblodstravare f. 2003, e. Mr Goalkeeper och u. That's Magic. 

Jag har ju ridit henne ett tag sporadiskt nu som sagt, tanken är väl att jag ska försöka rida henne så mycket jag bara får. Jag har även kört henne, var ju ner och körde henne på Sundbyholmtravet när jag tog min b-tränarlicens. Just nu är jag hästvakt åt henne och hennes två hästkompisar fram till midsommar, så kommer bli en hel del ridning :-)

I onsdags följde farsgubben min med mig ut till Sally, vi hade hjälpts åt att hämta Lordens grejor innan också (fyllde en hel släpkärra). Vi skulle prova hoppa henne var tanken. Jag vet inte om hon är hoppad innan, men det verkade verkligen som det! Hur duktig som helst, sög tag i hindrena (sådan skillnad mot Lorden) och hoppade så snällt. Vi hoppade 65-70 som högst, plockade bara fram ett räcke. När jag har hoppat henne lite mer hemma ska vi försöka ta oss iväg och hoppa bana i ridhus, tänkte jag. Jag var så himla nöjd med henne iallafall!

Igår red jag ut en sväng, i alla gångarter. Gick bra första halvan av passet, sen blir hon lite pigg (stressad?) och stark. När hon blir så kör hon alla gångarter som finns på samma gång, haha! En gångart för varje ben typ. Förhoppningsvis blir det bättre med tiden, på ridbana sköter hon sig ju utmärkt :-) Bjuder på bilder från hoppningen nedan (och ja, jag har sits som en kratta. Måste fram med överlivet och handen och ner med hälarna. Detta ska jobbas på!)













Lite nytt.

Halloj!
Bloggen kan bli lite rörig nu i ett par dagar, håller på att flyttar om i kategorierna. Lordens inlägg håller på att flyttas ihop (Se de 4 LORD LOCKSLEY - kategorierna). Detta för att jag vill kunna hitta hans inlägg lätt, för min egna del. Sedan kommer jag säkerligen fortsätta fylla på några av kategorierna. Har många bilder och minnen med den hästen som jag gärna vill dela med mig av och ha nedskrivna i den här bloggen. Jag kommer säkerligen att hälsa på honom också, när jag inte saknar honom lika mycket. Skulle jag börja hälsa på honom nu skulle det väl bli varje dag, haha :)

Sedan välkommnar vi en ny kategori också, MISS HOMEWORK (SALLY)!. Henne har jag ju ridit sporadiskt ett tag, men nu blir det desto mer när jag inte har Lorden längre. Första inlägget i denna kategori kommer upp imorgon.

Sedan åker jag ju till Karlstad på söndag som sagt, för att kolla in ytterligare en häst. Verkar som att jag kommer att ha att göra iallafall.

Jaja, det jag egentligen ville ha fram med detta inlägg - Ursäkta om det blir rörigt ett par dagar nu! Är ju ett par kategorier som ska försvinna, så måste flytta om inlägg lite och så :-)


Frånvaro

Ber om ursäkt för dålig uppdatering, jag går bara runt som en zombie - sorgen efter min bästa vän är obeskrivlig. Jag kan inte tänka klart, kan knappt gråta längre. Vet varken ut eller in, finns bara en sak jag vet med bestämdhet. Jag älskar och saknar honom så varenda kroppsdel värker.

Imorgon fyller han 18 år, vi ska hämta mina saker då så jag får passa på att ge honom morötter. För övrigt är jag väldigt trött på människor, vill helst bara vara ifred just nu. Så trasig...

På söndag styr vi mot Karlstad som sagt, kommer aldrig att hitta en häst som honom. Dock hoppas jag att jag kommer att tycka om honom ändå, så jag får något annat att tänka på. Jag tror inte jag törs släppa in en ny häst i mitt hjärta så här fort, känns som ett svek mot min fina - det kommer dock inte hindra mig från att försöka.



Jahapp...

Åker och kollar på ny häst om en vecka. Hoppas att det kan vara något för mig...

Annars mår jag så jävla dåligt, jag sa inte ens hejdå till min finaste vän... :'( ska hämta hans saker någongång, så då får jag väl göra det då... Jag saknar honom så jag vet inte vart jag ska ta vägen, det gör så förbannat ont! Älskade älskade vän:'( har bara gått 2 dagar:'(



RSS 2.0